neděle 6. prosince 2015

Umění socek

 Pokud znáte seriál 2 Broke Girl, v českém překladu 2 Socky, pak jistě dokážete odhadnout o čem tento článek bude. Nejspíš si říkáte, že takový život je víceméně nereálný, ale uvědomte si, že průměrný student vysoké školy se takovou sockou stává velice rychle a pomalu vlastně ani neví jak... zvláště je-li k tomu cosplayer nebo má jiný, podobně nákladný koníček.
 Základem úspěchu socek, tedy profesionálů, kteří utratí za hodně málo, je vědět kde a kdy nakupovat. Tito lidé se tedy poohlížejí po výprodejích a slevách (tedy v případech kdy chtějí něco kvalitnějšího). Je to život pro psa, ale ušetřené peníze se vždy dají nějak zužitkovat, takže ve výsledku stejně nemáte nic.
 Jedním z nejčastějších triků je nakupování oblečení. Socky prostě nejdřív prolezou sekáče vše za 29, pak vše za 49 a pak dražší sekáče. Pokud nenajdou, jsou se kouknout po slevách ve větších obchodních řetězcích a pokud slevu nenajdou, trpělivě vyčkávají a neustále kontrolují nové zboží v sekáčích... takhle jsem posledně přišla k luxusním kraťasům nad kolena v classic stylu (prostě britsky kárované látky jsou best).
 Ovšem tahle věc se netýká jen oblečení ale i bot. Pokud si myslíte, že se boty od vietnamců rozpadnou rychleji než z jiných obchodů, tak se vám nadšeně posmívám, protože boty od nich mi vždy vydržely déle než z jiných obchodů... a taky jsem teď seštrachala boty které byly za dvě stovky a na celý obchod byla ještě uplatněná 50% sleva... jop, mám luxusně vypadající boty za stovku.
Ovšem ani to ještě není vše, kde se dají peníze ušetřit. Tohle je věc, které se pravděpodobně bojíte a nevěříte tomu, že by se dalo nějak rozumně ušetřit. Ale opak je pravdou a nejvíce bolestivý je fakt, že se musíte vzdát fastfoodu a jídla v hospodách... a taky velkého množství slaného a podobně, protože jíst zdravě = ušetřit... teda, nemyslím tím nakupovat v super zdravých obchodech a podobné věci, sama to považuju za zhovadilost a zpitomělost lidstva, ale nakupovat víc zeleniny, ovoce, dělat saláty a připravovat si maso a spol v klidu domova/kolejí či jakéhokoliv místa, kde se nacházíte.
 Ano, jsou to věci o kterých jste nejspíš už slyšeli a protáčíte nad tím očima, protože to podávali za záchranu planety a zdravý životní styl etc. Je fakt, že když budete nakupovat v sekáčích tak společnost nezměníte (ale najdete tam sakra pěkný věci, protože holčičky s frňákem nahoru tyhle věci nenosí). A tím že budete jíst víc zeleniny, ovoce a doma připraveného jídla... tak budete trochu zdravější no, vás nezabije... možná.
 Teď se může naskytnout třeba otázka dekorací a nebo i cosplay doplňků, protože to přece nemůže být tak levná záležitost. Částečně  pravdu máte, ale všechno se dá ošidit. Hodně věcí se dá udělat za pomoci kašírky a tmel (já používám tmel na dřevo, jelikož se pak dá ještě brousit) není drahá záležitost... jediné do čeho v tomto případě zainvestujete jsou spreje a barvy. A pokud si řeknete, že si pro něco vlezete do hobby obchodu... chraň vás ruka páně, protože ebay je o mnoho, mnoho, mnoho levnější! To se týká i korálků a ostatních srand... a jestli je cena na ebayi vyšší buď se jedná o nedostatkové zboží nebo je toho tolik, že nebudete vědět co s tím (ale určitě se něco vymyslí).

Žádné komentáře:

Okomentovat