čtvrtek 29. října 2015

"Baby" s11e04

Už je to nějaký ten pátek co začala vycházet nová řada supernatural. Už je to vlastně měsíc a popravdě jsem za celou tu dobu neměla nutkání napsat, jelikož humor po tu dobu bohatě stačil a nedělo se zase nic tak extra, aby se o tom dalo rozepsat. A jak jsem očekávala, se čtvrtou epizodou to přišlo...

Varování: 100% obsahuje spoilery. Dále může obsahovat pocity, citové výlevy, hromadu úvah a nadpřirozeno... you can even say, it may contain something supernatural.



 Ne vážně... první tři epizody byly v takové té SPN normě... Sassy Crowley, creepy Sam, Cas v nebezpečí, sassy Rowena,... ... .... Jasně, Amara je skvělá, ale psát jen o tom, jak se Crowley snaží zavděčit a koupit si ji, je absolutně o ničem.
 Faktem je, že jsem si pod čtvrtým dílem představovala spoustu věcí. Třeba krásně flashbacky nebo moudra naší drahé Impaly. Nicméně to, že kamera v podstatě neopustila interiér auta (případné pohledy světel nepočítám), byl hodně dobrý tah.

 Začátek dílu je v podstatě flashback. Flashback na poslední díl páté série, kterou začal a zakončil Chuck. Připomínám, že na jednom z těch sockoidních amerických setkání bylo potvrzeno, že Chuck je bůh a s tím jsme se všichni velice rychle ztotožnili.
 Hned na začátku pochopíte, že se z auta kamera nepohne, což zadělá na hromadu vtipných částí a částí, kdy si říkáte: "Jak tam sakra tu kameru dostali?".
 Nicméně velmi brzo se dostaneme na klasiku. Sammy upíjí nějaký zeleninový hnus, který vypadá jako instantní rakovina a míří si to k případu, ale pak se to zvrtne.


 Dean jde na noc do nějakého podniku, klasika. Nicméně když usedne za volant vynoří se ze zadního sedadla nahá servírka. Což je vlastně to, že Sammy přehl v autě servírku. Sammy přehl servírku. Sammy si vrznul. Pak si ho Dean samozřejmě dobírá a nejsem si jistá, jestli tortily spadají zrovna do zdravého jídla.

 No a pak se to stalo. Něco co mě dokonale zaskočilo. Mladej John Winchester za volantem. Odkud se vzal, proč tam je a o co sakra jde?
 První co mě napadlo byl Michael. Je pro to jednoduché vysvětlení, protože stačí zavzpomínat a zjistíte, že si mladého Johna jako schránku na chvilku vzal. Ovšem to druhé... Po tom co řekl, jak se Samem mluvil... začínám si být víc a víc jistá, že to je bůh. Věděl toho až podezřele moc, nemluvil namyšleně jako Michael a ten typický Chuckovský úsměv.
 Čím víc nad tím přemýšlíte, tím víc to přehráváte a všímáte si detailů. Slova, skryté významy, pohledy a úsměvy. Ano na začátku byl flashback na Chuckův proslov o Impale, ale mělo se to týkat jen Impaly?

"God helps those who help themselves."

 Po tomhle šoku by se přes celé plátno hodilo velké upozornění a doporučení, aby si divák obstaral kýbl horkého čaje a pořádnou deku. Dean a Sammy mají dlouhý rozhovor... pocity... a myslím, že víc říkat nemusím, protože to má přes pět minut.


 No a pak to jde všechno rychlým spádem. Dojedou do města, zahrají si na FBI (což samozřejmě nevidíte, ale podle obleků odhadnete), nechají si na chvíli ukrást auto a pak je tam hrozně vtipná část, kdy Cas volá Deanovi a Dean se začne vypořádávat s tou novou ghoulo-upíří potvorou. 

 Když už jsou v autě tři a jedna hlava. Sammy jde rozměnit, protože na to aby se té potvory zbavili jí potřebují připomenout, že je mrtvá, což jde údajně s mědí. Takže Sam flirtuje s pokladní a Deana unesou. Ovšem shodou náhod, kterých jste si mohli všimnout nebo je zaregistrovat se Deanovi podaří se té zrůdičky zbavit, doveze ženskou k jejím dětem a končíme klasickým odjezdem Impaly... kdy už nejsme uzavřeni v jejím prostoru.
 Na druhou stranu nám tím přiblížili jak se cítil Sam po Gabrielově úvaze.


Žádné komentáře:

Okomentovat