pondělí 7. prosince 2015

Gravity Falls

 Je to farebné, zábavné, nadpřirozené a hlavně jeblé. Právě jsem v jedné větě nejspíš vystihla celé Gravity Falls, ale tak... proč zůstávat u jedné věty?

Varování: U dětí způsobuje hyperaktivitu. Vlastně ne jen u dětí. Případné vedlejší následky diskutujte se svou švadlenou.


 Ne dobře, trochu to rozepíšu. Gravity Falls je v podstatě pořád o nadpřirozených bytostech, jevech a tak vůbec... něco jako supernatural, ale pro děti. Zjednodušeně se jedná o dvanáctiletá dvojčata, která tráví prázdniny u svého prastrýčka v Gravity Falls, kde se dějí divné věci.
 Dipper je posedlý záhadami Gravity Falls a deníky, které napsal někdo, kdo ono okolí zkoumal. Mabel je na druhou stranu bezstarostná, hyperaktivní holčina, co chce najít pravou letní lásku, mít skvělé kamarády a užít si co možná nejvíc srandy... a taky by z ní byla dokonalá cosplayerka... fakt... nekecám.


 Seriál má sám o sobě jen dvě série a tím to končí. To znamená, že to zvládnete s klídkem zvládnout při pravidelné prokrastinaci čehokoliv co máte zrovna dělat. Ovšem pokud patříte mezi ty, kterým je to málo, žádné obavy...

 Seriál má dost slušné množství AU a mám pocit, že stále vznikají další... a další... a další... Myslím, že jsem vám existenci GF ve stylu SPN už prokázala, ale to není vše. Krásně se to dá prohodit i třeba s Over the graden wall (kdybyste se nudili, zkouknete za jedno odpoledne).
 Osobně jsem si oblíbila nejvíce asi nejrozšířenější AU a to Depravity Falls... jednoduše Dark verze GF a když myslím dark... myslím tím perfektně, úplně a naprosto dark.


 Dalším je Cipher phines, kde v podstatě Bill Cipher (ano, ten velký žlutý trojúhelník) posedne Dippera s Mabel a ti se pak chovají částečně jako on. Jestli vám to zní šíleně, tak vězte, že to šílené je a zatím se mi nepodařilo najít nic, co by se v tomto ohledu dalo považovat za kvalitní stuff... Fanartů je málo a povídky se autorům spíše nedaří.


 No a tou poslední věcí, kterou jsem si nechávala nakonec, protože je prostě báječná, dokonalá, úžasná, jedinečná a mnoho dalších zveličujících slov, které vás jen napadnou (protože i těch slov je dle mého skromného názoru občas málo), AU ve které má Bill Cipher lidskou formu. Není trojuhelníkem, ale vypadá jako člověk... krásný člověk... a je na to hodně povedených fanartů, ale já se s vámi podělím o jeden z mých nejoblíbenějších. O ten, který budete moct snad zřít i naživo, někdy, nejlépe v květnu (school and stuff you know).



Žádné komentáře:

Okomentovat