úterý 27. října 2015

Starfighter: Eclipse

 Znáte ten komiks na netu... Ten hrozně dobře nakreslený s rozvíjejícím se příběhem, který jsem zatím moc nepochopila a ve výsledku je to něco na způsob Romea a Julie, ale s Cainem a Abelem, kdy Cain je žárlivý až to bolí a Abel je zakřiknutý tak, jak jsem byla celý život já ... Bla bla bla... No, tak přesně tenhle komiks má Visual Novelu.

Varování: Článek může obsahovat věci, které se vám nemusí líbit. Třeba nadšení nebo popis homoromance o kterou ve hře jde (a nejedná se o ženské... Fakt ne).


 Ti z vás co zůstali jsou buď obeznámeni s obsahem komiksu a odtušili tak děj hry nebo si nečetli varování a tento článek otevřeli nebo (a to je poslední možnost) četli varování, ale pokládali to dle přiloženého obrázku za vtípek... Poslední skupině se směju a měli by si být jisti, že jejich duše jsou již mé~

 Teď když jsme sfoukli úvod (jsem četla, že je prý důležitý) se můžeme vrhnout k samotné recenzi, protože to je to proč tu jistě jste. Tedy pokud neočekáváte něco smysluplného.
 Tenhle typ komiksů čtou hlavně ženy. Dobrá, buďme upřímní... Čtou to většinou dívky zhruba od čtrnácti let  i když jim k plnoletosti pár let stále chybí, ale jelikož to zajímá jen otravná vyskakující okna, tak by to mělo být v pohodě.
 Vzhledem k věku a pohlaví by si tedy byl člověk pomyslel, že začne hrát s tím nejvíc submisivním charakterem, který je jako magnet na nadržené kolegy, ale ne. Charakter který dostanete je fighter a rovnou máte připsaného navigátora, který je mimochodem celkem roztomilej.
 Na druhou stranu tam můžete přetáhnout postavy, které znáte z komiksu. No vlastně můžete přetáhnout jen Abela a Deimose, protože zbytek přetáhne vás. Včetně velitele. Ale stejně budete dál zkoušet dostat se blíž ke svému Navigátorovi, protože chcete.

 Nicméně, hra je graficky fakt hodně pěkně udělaná. Obrázky jsou čistší jak samotný komiks, čímž vlastně můžete prohlásit, že Hamlet Machine udělala fakt obrovský kus práce a fakt stojí za to si tu hru koupit a částečně ji tak i finančně podpořit, protože náklady byly jistě nemalé a čím víc lidí si ji koupím, tím větší bude  její zisk (a všichni doufáme, že si pak bude chtít upgradovat techniku a její dílo bude ještě lepší).
 Příběhově... trochu mě to zklamalo. Není to nijak dlouhé, když tedy nechcete odemknout všechny obrázky v galerii, a po prvním přehrání víte o co přesně vám jde, a jak to dotáhnout do zdárného konce. V podstatě se příběh nijak nenaruší když jdete jinou trasou a na pozadí se odehrává to co byste viděli v trase jiné. Osobně si myslím, že kdyby byl ten příběh spletitější dalo by to hře daleko víc. Víc možností a víc tras je víc hráčů, kteří se budou vracet. S takovou to přehrajete několikrát v řadě a už vás to nebude zajímat, protože si vzpomenete na algoritmus hned jak hru zase otevřete.

 Toť asi vše k mému komentáři ohledně těch nudných věcí. Teď bych ráda mluvila o tom, jaká je Deimos hrozná krysa, která se prostě nedá chytit.
 Ano je to ten Deimos co šmíruje pro Caina Abela. A ano, můžete ho přehnout hned na dva různé způsoby. Přičemž jeden je trojka s Cainem. A Deimos je nadrženej jak ženská ve třiceti.
 Pak je tu Selene váš navigátor ke kterému je kurva těžký se dostat. Paradoxně jsem jako první měla v galerii kompletního Haydena (ten velitel), kterého ani nemám ráda, takže jsem to proklikala s tím výrazem odporu se slovy "Již nikdy víc.".
 Co se týče Abela... to by byl moc velký spoiler. A Cain se ukáže, že není takovej zmrd, jak se normálně zdá. Nestanou se z vás sice besties, ale když už vás přehne, tak si to přece musíte kurva užít.


Žádné komentáře:

Okomentovat