pondělí 6. července 2015

Supernatural jako dobromyslný sitcom

Pokud kolujete na internetu jako radioaktivní křečci v běhacím kolečku, tak už jste o tom jistě slyšeli nebo na to narazili. Supernatural je americký seriál, který je hodně populární a stále táhne více a více lidí do své dobromyslné, přátelské náruče.

Varování: Může obsahovat nadsázku, sarkazmus, klamné informace, spoilery a přemíru odkazů na gify a ilustrační fotky.



Supernatural je prazvláštní fandom, plný milujících přátel, ale jsme v podstatě jedna velká, šťastná rodina a s nadšením uvítáme další, kteří se rozhodnou připojit. Obecně se má za fakt, že fanoušci SPN mají jednu z nejúčinnějších zbraní internetových vod. Tím se samozřejmě myslí reakční gify a obrázky. A pokud by se nenašlo něco co by vyhovovalo, je tu nezměrné množství fanartů.
Ostatně tou pravou silou fandomu je soudržnost a proto je zlými jazyky tento úchvatný seriál zavrhován. Říká se, že v jednotě je síla a celý SPN fandom je toho skvělým příkladem. Proto nedejte na zlá slova, my nejsme zlí ba naopak, jsme andílci, hodní, vnímaví a konáme pro dobro celku.

To vše bylo obecně k fandomu, ale stále jsme se nedostali o čem pojednává hlavní dějová linie. Je to absolutně jednoduché. Pokud znáte krotitele duchů, tak je to přesně ten způsob. Hlavní hrdinové, tedy Sam a Dean Winchesterovi, jsou lovci duchů a přesně z toho se seriál takto jmenuje v češtině.
Samozřejmě je všem jasné, že deset sérií nebude o tom jak loví příšery z nočních můr nebo o tom, jak potkávají pohádkové bytosti či dokonce anděly a démony. Jistě shledáte, že spousta scén je ryze pro pobavení či odlehčení, jinak bych to přeci nemohla nazvat sitcomem, ale nadšenci akce také nebudou zklamáni.

Časem potkáme apokalypsu, ale zde se zasatvme a trochu si rozeberme nepochopeného strůjce zla, našeho okouzlujícího Lucifera, kterého uvrhl vlastní bratr v temnoty, protože se bál mít svobodnou mysl. Tím se vám snažím naznačit, že Michael je větší zlo než Lucifer, což z bible nevyčtete, ale z mnoha jiných pramenů to pochopíte. Kupříkladu Lhář od Cwieka.
Ostatně oni i ti démoni jsou prazvláštní. Někteří z nich nechtějí konec světa, proč by měli. Nakonec zjistíte, že považované zlo nemusí nutně páchat zlo. Vraťme se třeba k Luciferovi, který rád zpívá písničky na probuzení, vždyť je to od něj pozorné.



To by bylo ode mě vše. Doufám, že jste pochopili krásu a neodolatelnost seriálu i fandomové rodiny. Případně se těším na své nové sestry či bratry.